Tohatsu MFS40A ETL – 40pk buitenboord motor

Prijs: € 7.499,-

Tohatsu MFS40A ETL

De 4-takt modellen van Tohatsu hebben de nieuwste technologie! Deze Tohatsu buitenboordmotoren zijn betrouwbaar en hebben robuuste technologie die eenvoudig te gebruiken is.

De MFS 40 is het eerste model van de nieuwe Tohatsu lichtgewicht Sportief ECO lijn. De MFS 40 en MFS 50 zijn de lichtste 4-takt buitenboordmotoren in deze klasse

Tohatsu MFS40A ETL

Introductie van het lichtste gewicht in zijn klasse, EFI 40 pk viertakt. Uitgerust met een gestroomlijnd viertaktontwerp, is de MFS40 verkrijgbaar in twee kleuren, Beluga White en Aqua Marine Blue, zodat u kunt kiezen welke kleur het beste bij uw boot past. Vanaf slechts 209 pond vindt u geen lichtere motor in zijn klasse.

Deze buitenboordmotor is uitgerust met beproefde technologie, waaronder elektronische brandstofinjectie (EFI) en digitale cd-ontsteking, die zorgen voor een snelle gasrespons, een uitstekend brandstofverbruik en zeer soepel varen op het water. De MFS40 heeft ook een krachtige dynamo van 21 ampère voor superieur opladen van de batterij. De instelbare stuurfrictie en trimtab verminderen uw hoeveelheid stuurinspanning, wat zorgt voor een gemakkelijkere en aangenamere vaarervaring. Het ingebouwde zoetwaterspoelsysteem van de 40pk viertakt zorgt ook voor gemak, waardoor routinematig spoelen snel en eenvoudig wordt.

De 40 pk sterke EFI-viertakt biedt niet alleen een krachtigere rit met minder brandstofverbruik, maar is ook een van de lichtste op het water in zijn klasse. Met bewezen betrouwbaarheid en prestaties is de MFS40 de veelzijdige keuze van elke schipper voor werk, ontspanning of zelfs voor het maken van unieke herinneringen!

Specificaties Tohatsu MFS40A ETL

 • Gewicht: 95 kg
 • Vermogen: 40pk / 29.4 kW
 • Aantal cilinders: 3
 • Toerenbereik bij vol gas: 5000-6000 rpm
 • Brandstofverbruik bij vol gas: 15.7 liter per uur
 • Boring X Slag: 70×75
 • Inhoud: 866 cm³
 • Koelsysteem: Waterkoeling
 • Ontstekingssysteem: Elektrisch
 • Brandstof: Euro loodvrij 95
 • Starter: Elektrisch
 • Brandstoftank: 24 liter
 • Emissienorm: EU

Voordelen Tohatsu MFS40A ETL

De Tohatsu MFS40A ETL buitenboordmotor is een indrukwekkend staaltje techniek dat zich onderscheidt door zijn uitstekende eigenschappen. Het eerste wat opvalt, is het compleet nieuwe design dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Maar deze buitenboordmotor heeft niet alleen een fraai uiterlijk, hij levert ook geweldige prestaties en biedt een aantal belangrijke voordelen.

Een van de belangrijkste voordelen is het gunstige brandstofverbruik. De Tohatsu MFS40A ETL is ontworpen met efficiëntie in gedachten, waardoor u langer kunt genieten van uw avonturen op het water zonder u zorgen te maken over het bijtanken. Bovendien heeft deze buitenboordmotor het lichtste gewicht in zijn klasse, beginnend bij slechts 94,5 kg. Dit maakt hem gemakkelijk te hanteren en zorgt voor een betere wendbaarheid van uw vaartuig.

Een ander belangrijk kenmerk is de Ultra Low-uitstoot, waardoor deze motor voldoet aan de strenge normen van de U.S. EPA en CARB. Met deze goedkeuring kunt u met een gerust hart genieten van uw tijd op het water, wetende dat u bijdraagt aan het behoud van het milieu.

Wat betreft de prestaties is de Tohatsu MFS40A ETL voorzien van geavanceerde technologieën. Zo beschikt hij over elektronische brandstofinjectie, waardoor een efficiënte verbranding wordt gegarandeerd en de motor soepel en betrouwbaar blijft werken. Bovendien zorgt het inductieve ontstekingssysteem voor een snellere start, zodat u direct kunt genieten van uw vaartocht.

Deze buitenboordmotor is ook uitgerust met een grote dynamo en gelijkrichter van 21 ampère, waardoor u voldoende vermogen heeft om al uw elektronische apparatuur aan boord van stroom te voorzien. Of u nu navigatieapparatuur, verlichting of andere accessoires gebruikt, u kunt erop vertrouwen dat de Tohatsu MFS40A ETL u van voldoende stroom voorziet.

Daarnaast heeft deze motor een nieuwe en verbeterde tandwielverhouding, wat resulteert in een betere trekkracht en koppel. Hierdoor kunt u moeiteloos manoeuvreren en genieten van een optimale prestatie, zelfs in uitdagende omstandigheden. Bovendien kunt u de stuurfrictie aanpassen om de stuurkracht te verminderen, waardoor u comfortabel en moeiteloos kunt sturen.

Als kers op de taart is de Tohatsu MFS40A ETL uitgerust met Power Trim & Tilt of Gas Assisted Tilt, afhankelijk van uw voorkeur. Dit systeem maakt het eenvoudig om de trimhoek van de motor aan te passen, zodat u de beste prestaties kunt behalen op elk moment.

Kortom, de Tohatsu MFS40A ETL buitenboordmotor is een toonbeeld van innovatie en kwaliteit. Met zijn compleet nieuwe design, gunstig brandstofverbruik, lichtgewicht constructie en geavanceerde technologieën biedt deze motor alles wat u nodig heeft voor een plezierige en probleemloze vaarervaring. Of u nu gaat vissen, cruisen of watersporten, met de Tohatsu MFS40A ETL bent u verzekerd van betrouwbare prestaties en gebruiksgemak.

Gebruiksgemak en betrouwbaarheid

 • Uitlaat via de schroef voor een stillere buitenboordmotor.
 • Thermostaat gestuurd koelsysteem voor een gecontroleerde motortemperatuur.
 • Water spoelsysteem voor eenvoudige routinematige spoelen.
 • RVS waterpomp behuizing voor uitstekende duurzaamheid.
 • Hoogwaardige aluminiumlegeringdit biedt de ultieme bescherming tegen corrosie.
 • Zink coating op interne water passages voor een superieure weerstand tegen corrosie.
 • Externe 25 liter brandstoftank met motoraansluiting en de slang.
 • Variabele Stationair Controle (650 tot 950 r/min)
 • Aluminium schroef.

De waarschuwings- en veiligheidssystemen bestaan uit: lage oliedruk indicator (optisch en akoestisch), oververhitting waarschuwing (akoestisch), toerenbegrenzer, dodemanskoord (een essentiële functie die standaard zit op alle Tohatsu buitenboordmotoren), startbeveiliging (alleen te starten bij neutrale positie versnelling) en een toerenbegrenzer.